Elképesztő!

2024.03.25. 16:00

Szándékosan elütötte élettársát az autójával Miskolcon

Előkészítő ülést tart kedden a Miskolci Törvényszék annak a nőnek az ügyében, aki közös italozás után összeveszett élettársával, elvitte az autóját, és amikor az élettársa az utcán meg akarta állítani, szándékosan elütötte őt.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: SOMKID THONGDEE

A vádirat szerint a vádlott élettársi kapcsolatban élt a sértett férfival, azonban gyakoriak voltak közöttük a konfliktusok. 2022 júliusában miskolci lakásukban mindketten alkoholt fogyasztottak, majd féltékenység miatt szóváltásba keveredtek. Ezt követően a vádlott a késő délutáni órákban távozott a lakásból, beült élettársa autójába, elindult, majd a házuktól távolabb megfordult és az utcán integető, a vádlottat megállítani szándékozó élettársát lassítás nélkül, 40-50 km/h sebességgel szándékosan elütötte.

Árokba hajtott, otthagyta az autót

Ezt követően megállás nélkül továbbhaladt, egy közeli útkereszteződésben belehajtott egy vízelvezető árokba, majd gyalogosan távozott. A férfi az ütközés következtében felrepült a gépjármű motorháztetejére, betörte a szélvédőt és az út melletti járdára hanyatt esett. A sértett részére szomszédai nyújtottak elsősegélyt a mentősök utasításai alapján. A férfi közvetetten életveszélyes állapotba került, a halálos sérülés elkerülése a véletlenen múlt.

A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában