Bíróság előtt

2024.03.05. 14:30

Százmilliót kért a vallomása módosításáért

Előkészítő ülést tart szerdán a Miskolci Törvényszék abban a büntetőügyben, melyben egy férfi ügyvédje segítségével egy korábbi terhelő vallomás módosításáért milliókat kért.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Anton27

A vádirat lényege szerint az I. rendű vádlott egy más bűncselekmény miatt indult eljárásban előbb tanúként, majd gyanúsítottként történő kihallgatásai alkalmával terhelő vallomást tett ismerősére, aki szintén érintett volt abban az ügyben. Még a vádemelés előtt a férfi védőjeként bemutatkozó személy (a II. rendű vádlott) – aki ugyan ügyvédként dolgozott, de az ügyben védőként nem járt el – személyes találkozót kért az ismerős meghatalmazott védőjétől az eljárással összefüggésben. A két férfi pár nappal később egy miskolci parkolóban találkozott, ahol a II. rendű vádlott azt kérte kollégájától, hogy sétáljanak az utcán, de a telefonját hagyja a kocsijában.

Feljelentést tettek

Ezután a II. rendű terhelt továbbította védence azon ajánlatát, miszerint a bírósági eljárás során hajlandó a korábbi vallomásait ismerőse érdekének megfelelően módosítani, amennyiben ezért cserébe száz millió forintot kap. A védő az ajánlatot továbbította, az ismerős azt „látszólag” elfogadta, ugyanakkor emiatt azonnal feljelentést tett.

A II. rendű vádlott és az ismerős később személyesen is találkoztak, ahol abban állapodtak meg, hogy a férfi előlegként harmincmillió forintot kap vallomása módosításáért. Megegyezésük alapján a férfi 2022 októberében első részletként át is vette az összeget egy budapesti bevásárlóközpontban, majd azzal váltak el, hogy a továbbiakat az ügyvédjeik egyeztetik.

Ha nem születik döntés

A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást – értesült portálunk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában