Előkészítő ülés

2024.02.12. 12:45

Miskolc belvárosában rabolta ki áldozatát

Előkészítő ülést tart a Miskolci Járásbíróság kedden annak a férfinak az ügyében, akit rablással vádolnak.

Boon.hu

Fotó: Shutterstock

Az ügyészség szerint 2023 májusában Miskolc belvárosában egy gyalogosan közlekedő férfi után ment, leszólította és kéregetni kezdett tőle. Mivel nem járt sikerrel, a sértettet ököllel arcon ütötte és a pénze átadását követelte tőle. A bántalmazás hatására a férfi elővette pénztárcáját és az abban lévő 15 ezer forintot átadta a terheltnek, aki a tárca átkutatása után a telefonja átadására is felszólította a sértettet, miközben megfenyegette, hogy újból bántalmazni fogja.

Sikerült elmenekülnie

A sértett készülékét nem adta át, sikerült elmenekülnie a helyszínről. A férfi a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló, zúzódásos sérülést szenvedett el.

A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz ki, és megkezdi a bizonyítási eljárást.-tudta meg a boon.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában