Szörnyű!

2024.02.12. 13:15

Bíróság elé áll a sofőr, aki miatt bennégett egy autós a járművében a 37-esen!

A gesztelyi körforgalom után a szembeforgalomba hajtott az autós az építkezés miatt megváltozott forgalmi rendet elnézve.

Boon.hu

Kiégett autó

Fotó: Vajda János

Előkészítő ülést tart kedden a Miskolci Járásbíróság azon vádlott ügyében, aki a vádirati tényállás szerint 2022. júniusában, 12 óra körüli időben, a 37-es számú főútvonalon, Gesztely térségében közlekedett gépjárművével. A terhelt által igénybe vett útszakaszon útfelújítási munkálatok miatt ideiglenes forgalmi rend változás volt bevezetve, melyet a balesetet okozó jármű vezetője figyelmetlenségéből adódóan nem észlelt, így tartósan az ellentétes irányba haladó forgalom számára fenntartott forgalmi sávban közlekedett járművével.

Esélye sem volt

A vádlottal ellentétes irányban, vele szemben közlekedett gépjárművével a néhai sértett, akit a terhelt későn észlelt, amikor már fékezéssel sem lehetett elkerülni a járművek frontális ütközését. A baleset következtében a néhai sértett autója felborult, majd kigyulladt. A járműbe szorult férfit a járműből kimenteni már nem tudták. A vádlottnak, valamint vádlotti gépjármű utasának töréses-, illetve zúzódásos sérülései nyolc napon túli gyógytartamúak voltak.-tudta meg a boon.hu

A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában