Visszaélés

2024.01.14. 14:04

Levette a rendszámot, aztán kölcsönadta az autót

A rendőrök Gadnán fülelték le a jelzés nélkül közlekedő járművet.

Boon.hu

Levette a rendszámtáblát (illusztráció)

Fotó: Jens Rother

A Szikszói Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint, a férfi 2022-ben a lakóhelyén eltávolította az egyik távoli rokonától birtokába került lejárt forgalmi engedélyű, kötelező gépjármű felelősségbiztosítással nem rendelkező Opel gyártmányú személygépkocsi rendszámtábláit. Ezt követően a rendszám nélküli, de még üzemképes gépjárművet átadta egy fiatalkorú férfinak, aki az autóval – annak ellenére, hogy tudomással bírt arról, hogy annak egyedi azonosító jeleit korábban eltávolították – a közúton közlekedett. A fiatalkorút 2022. október 7-én Gadna településen a rendőrök közúti ellenőrzés során tetten érték.

Fiatalkorú vezette 

A vádlott a jármű egyedi azonosító jeleinek eltávolítását követően a rendszámokat, valamint az autó forgalmi engedélyét  visszaadta a rokonának, aki korábban a gépjármű nyilvántartás szerinti tulajdonosa volt és aki a cselekményt megelőzően ellenérték fejében azzal adta át a vádlottnak a gépjárművet, hogy azt tetszése szerint használja vagy gondoskodjon a szétbontásáról.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben próbára bocsátást és pártfogó felügyeletet indítványozott a bíróságnak. A fiatalkorú elkövetővel szemben a Miskolci Járási Ügyészség megrovás alkalmazása mellett az eljárást megszüntette – értesült portálunk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában