Elképesztő!

2024.01.31. 10:31

Brutális: saját lakásukban rabolták ki a vak férfit, majd az idős házaspárt

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen minősített rablás, súlyos testi sértés és magánlaksértés bűntette miatt, akik egy vak férfi lakásába bementek, bántalmazták, 7.000 forintot vettek el tőle. Az egyik vádlott kevesellte a zsákmányt, ismert egy idős házaspárt, bement hozzájuk, mindkettőjüket többször megütötte, ékszereket és 150.000 forint készpénzt vett el tőlük.

Boon.hu

A vádirat szerint a vádlottak 2023. február második felében az esti órákban egy borsodi kistelepülésen bementek az általuk ismert vak férfi lakásába, az ágyon fekvő sértettől egyikük megkérdezte, hol a pénze. Tagadta, hogy volna nála pénz, ezért mindketten lefogták, elkezdték átkutatni a ruházatát, a férfi próbált védekezni, erre az egyik vádlott arcon ütötte, nadrágzsebéből kivettek 7.000 forint papírpénzt, valamint 400 forint fém pénzérmét, mobiltelefonját is elvitték.

Ütötte-verte az idős embereket

A készpénzt elosztották, azonban egyikük kevesellte a zsákmányt, ezért elhatározta, hogy elmegy egy másik településen lakó idős házaspárhoz, akiknél korábban dolgozott. A kerítésen átmászva bement az udvarra, amikor a zajra kijött a férfi és felesége, először a férfira támadt, ütlegelte, majd a nőt is a fején több alkalommal megütötte.

A földre került sértetteket is tovább bántalmazta, a nő nyakából kitépte az arany nyakláncát, füleiből fülbevalóit. Pénzt követelt tőlük, mire az idős férfi elmondta, hogy a házban a felesége táskájában van, így bement a házba, a nő pénztárcájából 150.000 forint készpénzt vett el.

A bántalmazás következtében a férfi könnyebb zúzódásos és horzsolásos sérüléseket, míg a nő súlyos orrcsont-törés sérülést szenvedett el.

Éppen mindketten ülnek

Az ügyészség a jogerős büntetését töltő büntetett előéletű vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást, míg a letartóztatásban lévő büntetett előéletű vádlott társával szemben szintén fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, korábbi felfüggesztett börtönbüntetése végrehajtásának elrendelésével, tájékoztatta a Boon.hu-t a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában