Mentés

2023.12.30. 16:11

Szikláról esett le egy túrázó Háromhutánál – mentőhelikopterrel kellett elszállítani (frissítve)

Boon.hu

Illusztráció

Fotó: Ladóczki Balázs

Frissítés: A debreceni férfi egy társasággal túrázott a Zempléni-hegységben, majd 13 óra után nem sokkal egy sziklán megcsúszott, és nyolc métert zuhant a mélybe.

A bajba jutott férfi barátai azonnal bejelentést tettek a 112-es segélyhívó számon, majd a rendőrök, a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat munkatársai megkezdték a mentést. Az összehangolt erőfeszítések eredményeként az 55 éves férfit súlyos sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállították kórházba – írja Facebook oldalán a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei rendőrség.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei rendőrség

Bajba jutott embernek segítettek a sátoraljaújhelyi és a tolcsvai hivatásos tűzoltók a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Háromhuta közelében, a Sólyom-bércnél. A kiránduló leesett egy öt-hat méter magas szikláról. Az egységek a mentősökkel közösen gyalog közelítették meg a baleset helyszínét, és speciális hordágyon, rendőrök és túrázók segítségével, felhozták a mintegy hatvan méter mély szakadékból, majd az érte küldött mentőhelikopterhez vitték a szerencsétlenül járt embert – közölte a baz.katasztrofavedelem.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában