Bosszú

2023.12.10. 17:38

Nem adott kölcsön, ezért rágyújtotta mezőcsáti házát

Letartóztatásban van az a férfi, aki a gyanú szerint felgyújottt egy mezőcsáti ingatlant december 6-án.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Vadim Axel

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint 2023. december 6-án az esti órákban üzenetben pénzt kért kölcsön ismerősétől, majd fenyegetni kezdte őt. Ezt követően a gyanúsított megjelent a sértett és családja mezőcsáti ingatlanánál, próbált oda bejutni, azonban az ott lakók elküldték.

A bosszús férfi a történtek után lakóhelyére ment, majd a ház pincéjében egy piros színű rongydarabot átitatott egy eddig be nem azonosított égésgyorsító anyaggal - tudta meg a boon.hu.

Nem sokkal később a sértett kiment a házukból azért, hogy az utcán parkoló gépjárművel beálljon a garázsba, eközben a gyanúsított visszament a mezőcsáti portához, magával vitte a rongydarabot, majd annak segítségével a családi ház utcára néző egyik ablakának redőnyét felgyújtotta. E cselekmény eredményeként a műanyag redőny lángolni kezdett. A gyújtogató elszaladt a helyszínről, a tüzet észlelő lakásban tartózkodók pedig kimentek az udvarra és szóltak az udvaron lévő férfinak, aki próbálta a tüzet oltani.  

A gyanúsított cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet több ember sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette kísérletének megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú, élet elleni bűncselekmény miatt megindult eljárásban kiszabható súlyos szankcióra figyelemmel a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, melyet nem ellensúlyoznak személyi körülményei. Tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével. Megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a megkísérelt cselekményt véghezvinné vagy egyéb más, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A végzés nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában