Letartóztatásban

2023.12.19. 16:54

Külföldi étteremből lopott két borsodi férfi

Boon.hu

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: PaeGAG

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a két gyanúsítottnak a letartóztatását, akik a megalapozott gyanú szerint 2023. december 8-án dolog elleni erőszak alkalmazásával bementek egy holland étterembe, ahonnan egy számkóddal ellátott széffel távoztak a benne lévő 88.000 Euro – mintegy 33 millió forint – készpénzzel együtt.

Az egyik gyanúsítottat a holland, míg a másikat a magyar hatóságok azonosították. A két borsodi férfi cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének megállapítására, mely 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottak esetében a szökés, elrejtőzés veszélye reális, figyelemmel a bűncselekmény magas büntetési tételére, valamint arra, hogy állandó lakóhellyel ugyan rendelkeznek, de külföldön történő alkalmi munkavállalásaik miatt az eljárás lefolytatását akadályozhatnák vagy megnehezíthetnék. Egyikük esetében e felvetést erősíti az a tény is, hogy elfogatóparancs kibocsátását követően került elfogásra. Megalapozottan feltehető továbbá, hogy szabadlábon hagyásuk esetén veszélyeztetnék a bizonyítást tárgyi bizonyítási eszközök eltüntetésével. Az egyik terhelt tekintetében a bűnismétlés veszélye sem zárható ki.

A bíróság mindezek alapján egy hónapra elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását – értesült portálunk.

A végzések nem véglegesek – áll a Miskolci Törvényszék sajtóközleményében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában