Erőszak

2023.12.07. 15:59

Döbbenet: Meg akarták erőszakolni az idős nénit, aki késsel védte meg magát

Az asszony folyamatosan védekezett, egy késsel is megpróbálta megfékezni a támadót.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Nancy Beijersbergen

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság annak a fiatalkorú vádlottnak az ügyében, aki egy borsodi kistelepülésen behatolt az időskorú sértett otthonába, hogy sérelmére szexuális erőszakot kövessen el - tudta meg a boon.hu.

A fiatalkorú vádlott 2022 decemberében az éjjeli órákban, ittas állapotban hazafelé tartott, amikor az általa ismert időskorú nő otthonához ért, majd a kerítést átugorva, a bejárati ajtót befeszítve bejutott a lakóházba, ahol szembe találta magát a nővel. Az idős hölgy számonkérte a fiút, aki erre erőszakkal szexuális cselekményt kezdett végezni a nő sérelmére. Az asszony folyamatosan védekezett, egy késsel is megpróbálta megfékezni a támadót, végül egy arra közlekedő autó zaja megzavarta a fiatalt és a lakást sietve elhagyta.

Beismerte bűnösségét 

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság szexuális erőszak bűntettében és magánlaksértés bűntettében mondta ki bűnösnek, és vele szemben 2 év 2 hónap fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztést, mellékbüntetésül 2 év közügyektől eltiltást szabott ki, valamint kötelezte a bűnügyi költség megfizetésére. Az ítélet kiszabásánál enyhítő körülményként értékelte a vádlott megbánó magatartását, azt, hogy bocsánatot kért a sértettől. Súlyosító körülmény volt az ittas elkövetés és az, hogy idős, védtelen sértettre támadt, erkölcsileg elítélendő indítékból.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában