Felfegyverkeztek

2023.12.12. 15:45

Botokkal, karókkal, majd kaszával mentek haragosaikhoz

Egy nagytestű kutya elszabadult az udvaron, emiatt a behatolók sietve távoztak a helyszínről.

Boon.hu

Egy kutya futamította meg a támadókat

Ítéletet hozott az Ózdi Járásbíróság azoknak a férfiaknak az ügyében, akik két alkalommal is botokkal, karókkal és más, az élet kioltására alkalmas eszközökkel felfegyverkezve mentek haragosaik otthonához, hogy rajtuk elégtételt vegyenek korábbi nézeteltéréseik miatt - tudta meg a boon.hu.

Az ítéleti tényállás szerint 2020 júliusában az ittas állapotú I. és II. rendű vádlottak a sértettek hangonyi lakásához mentek szöges karóval, bottal felfegyverkezve és verekedésre szólították fel őket, hogy így rendezzék a korábbi konfliktust. 

Mivel a „címzettek” nem tartózkodtak otthon, az ott lévő nő pedig értesítette a  rendőrséget, a terheltek eszközeiket az udvaron hátrahagyva távoztak a helyszínről.

Néhány nappal később ismét megkísérelték véghez vinni cselekményüket, kaszával, lapáttal és karóval tértek vissza, ekkor már csatlakozott hozzájuk a III. rendű terhelt is. Egy nagytestű kutya azonban elszabadult az udvaron, emiatt a behatolók ismét sietve távoztak a helyszínről.

Részegek is voltak 

A bíróság a vádlottakat társtettesként elkövetett magánlaksértés bűntettében találta bűnösnek és őket a rendiség sorrendjében 1 év 6 hónap, 1 év, valamint 2 év szabadságvesztésre ítélte, az I. és II. rendű terheltek vonatkozásában a büntetés végrehajtását 2-2 év próbaidőre felfüggesztette.

A büntetés-kiszabás során enyhítő körülményként vette figyelembe egyebek mellett a III. rendű vádlott beismerő vallomását, ugyanakkor súlyosító körülményként értékelte mindhárom vádlott esetében az önhibából eredő ittasságot és a társas elkövetést, míg a III. rendű terhelt esetében ilyenként estek latba az előéletében rejlő körülmények is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában