Garázda

2023.11.11. 11:00

Bort rabolt az utcán az ismerősétől a részeg nagycsécsi férfi - Nem ez volt az első alkalom, hogy másokra támadt

Nagycsécs - Előbb energiaitallal kínálta, aztán egy hirtelen mozdulattal elvette a másiktól a kezében tartott, bontatlan állapotú flakonos fehér bort.

Boon.hu

Ököllel nyomatékosította a rablást

Fotó: Shutterstock

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség rablás bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben - tudta meg a boon.hu. A vád szerint a férfi 2023. július 15-én este Nagycsécs belterületén, a kerékpár úton gyalogosan közlekedve, összetalálkozott a vele szemben ugyancsak gyalogosan haladó ismerősével. Az ismerős férfi energiaitallal kínálta az ittas állapotban lévő gyalogost, aki azt nem fogadta el, ehelyett egy hirtelen mozdulattal elvette a másiktól a kezében tartott, bontatlan állapotú flakonos fehér bort, melyet az pár perccel azelőtt vásárolt. A férfi a rabolt borral gyalogosan tovább indult. A másik utána szólt, hogy adja vissza a borát, az azonban ekkor – a bor megtartása érdekében – hátrafelé irányuló mozdulattal arcon ütötte a másikat. Utána ismét elindult, azonban az arcon ütött férfi követte és nyomatékosan felszólította, hogy a borát adja vissza. Az erre közölte vele, hogy „Nem iszol ebből a borból” – majd szemtől szemben állva – a bor megtartása érdekében – ököllel ismét arcon ütötte a másikat. 

A megtámadott mindezek után beszaladt a közelben lakó ismerőseihez, bejelentést tett, melynek alapján a rendőrök forrónyomos intézkedés keretében rövid időn belül elfogták a  lakásának melléképületében elrejtőzött borrablót.  

Az elszenvedett bántalmazás következtében a sértettnek a fején nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

A tiszaújvárosi pályaudvaron is kötekedett 

Az eseményt megelőzően ugyanez a férfi, 2023. június 19-én délután Tiszaújvárosban az autóbusz állomáson odament egy, a busz indulására várakozó férfihoz, majd rövid szóváltást követően egy alkalommal jobb kézzel arcon ütötte őt. A férfi ugyan nem sérült meg, azonban - tartva a további bántalmazástól - a pályaudvar várótermébe ment, ahonnan értesítette a rendőrséget. A vádlott kihívóan közösségellenes és erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen. 

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, valamint az elvett bor értékének megfelelő összegben vagyonelkobzás alkalmazását indítványozta a bíróságnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában