Bűnügy

2023.10.29. 08:44

Összevesztek, erre megszúrta a fiát a cserépfalui férfi

Előkészítő ülést tart a Miskolci Törvényszék hétfőn annak a cserépfalui férfinak az ügyében, aki a vádirati tényállás szerint 2022 áprilisában ittas állapotban összeveszett a vele egy háztartásban élő nagykorú fiával, aki az eseményeket megelőzően ugyancsak szeszesitalt fogyasztott.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Skrypnykov Dmytro

A szóváltásuk során kölcsönösen szidalmazták egymást, majd az apa felkapott egy bicskát és a 8,5 centiméter pengehosszúságú eszközzel egy alkalommal megszúrta a sértettet. A sérülést látva a vádlott élettársa megpróbálta a vérzést elállítani, majd miután ez nem sikerült neki, a sértettet orvoshoz vitte. A vádlott által okozott sérülés 8 napon túl gyógyuló volt és közvetetten életveszélyes állapotot eredményezett.

A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást - tudta meg a Boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában