Letartóztatták

2023.09.24. 15:06

Szexre és kábítószer fogyasztására kényszeríthette a nőt Miskolcon

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki egy nőt kábítószer fogyasztására és szexuális cselekmény végzésére kényszeríthette miskolci lakásában.

Boon.hu

Fotó: Shutterstock

A megalapozott gyanú szerint a férfi és a nő között néhány hónapon keresztül szerelmi kapcsolat volt, azonban ennek megszakadása után is jóban maradtak. 2023. szeptember 15-én találkoztak újra Miskolc belvárosában, ahonnan a férfi lakásába mentek, majd a hétvége többi részét is együtt töltötték.  

Szeptember 17-én – eddig ismeretlen okból – a férfi magatartása megváltozott, ingatlana ajtaját kulcsra zárta, a kulcsot a zsebébe tette, majd a nőt – torkához egy kést tartva – kábítószer fogyasztására, valamint szexuális kapcsolatra kényszerítette. Másnap a lány többszöri kérésére kinyitotta az ajtót, így a sértett távozott a helyszínről.

Súlyos bűncselekmény 

A férfi cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet szexuális erőszak, valamint személyi szabadság megsértése bűntettének megállapítására. 

A bíróság álláspontja szerint a férfi terhére rótt bűncselekmények miatt kiszabható büntetés tartama miatt – melynek felső határa a gyanúsított esetében tizenhét év szabadságvesztés – fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, melyet személyi körülményei nem ellensúlyoznak. Tartani kell attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné a sértett tanú befolyásolásával, megfélemlítésével, illetve alappal lehet következtetést levonni a bűnismétlés lehetőségére is. Mindezekre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását. A végzés nem végleges.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában