Hamis vád

2023.09.14. 11:20

Elkapták a rendőrök, más adatait diktálta be nekik

Majdnem sikerült félrevezetnie a rend őreit a szabálytalankodó autós nőnek.

Boon.hu

Forrás: police.hu

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség hamis vád vétsége és közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy nővel szemben. A vád szerint a nőt a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság járőrei 2023. június 15-én este Kazincbarcikán intézkedés alá vonták, mivel az általa vezetett gépkocsival irányjelző használata nélkül hajtott ki egy körforgalomból. 

Az igazoltatás során az asszony közölte az intézkedő rendőrökkel, hogy személyes iratait nem tudja átadni, mivel nincs nála semmilyen okmány, ezért a rendőrök bemondás alapján ellenőrizték az adatait. 

A vádlott a saját adatai helyett egy másik nő – egyébként valós - adatait diktálta be az intézkedő rendőröknek. Mialatt az adatok ellenőrzése folyt, a rendőrök közölték a vádlottal, hogy cselekményével közlekedési szabálysértést valósított meg, ezért vele szemben  10 ezer forint helyszíni bírságot szabnak ki.

 A bírság kiszabásáról kiállított nyomtatványt a vádlott a sajátja helyett az általa megnevezett nő nevével írta alá. Eközben a lekérdező rendszerben megjelent, hogy a bediktált adatok létező személyhez tartoznak. Az arcfelismerő program által megjelenített fényképet az intézkedő rendőr megmutatta a vádlottnak, aki úgy nyilatkozott, hogy a képen ő látható.

Közérdekű munkára ítélhetik 

Mivel az intézkedő rendőr számára ez kétséges volt, ezért további intézkedés céljából a vádlottat előállították a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra. A csomagátvizsgálás során a vádlott pénztárcájából előkerült egy, a vádlott nevére kiállított bevásárló kártya és így fény derült a vádlott valós személyazonosságára – tudta meg a Borsod Online.

Az ügyészség a vádlottal szemben halmazati büntetésként közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában