Rablás

2023.08.04. 09:44

Hárman törtek rá otthonában az idős emberre egy borsodi kistelepülésen

Elképesztő, miket raboltak el az idős embertől.

Fotó: Andrey_Popov

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a három gyanúsítottnak a letartóztatását, akik a rendelkezésre álló adatok szerint 2023. július 9-én este megjelentek az idős, nehezen mozgó sértett borsodi kistelepülésen lévő ingatlanának udvarán és a zárt bejárati ajtót megpróbálták betörni a lakóházba történő bejutás céljából. 

Az egyik terhelt az ajtónál állva felszólította a sértettet, hogy engedje be őket, ezalatt társainak sikerült az egyik ablakon át bejutniuk, ahol a fiatalkorú gyanúsított több alkalommal megütötte a sértett férfit és őt az ágyába lökte. Ezt követően a házban tartózkodó terheltek értékek után kezdtek kutatni, majd egy televíziót és egy centrifugát magukhoz véve távoztak a helyszínről.

A sértett a bántalmazás következtében orvosilag értékelhető sérüléseket nem szenvedett - tudta meg a boon.hu.

A gyanúsítottak cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet rablás minősített esetének megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható szankcióra figyelemmel – a fiatalkorú gyanúsított esetében a bűncselekmény különös tárgyi súlyának megállapítása mellett – a terheltek esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményeik nem ellensúlyoznak. Tartani lehet attól is, hogy a gyanúsítottak veszélyeztetnék a bizonyítást, továbbá kettejük esetében a bűnismétlés veszélye is reális. Mindezeket mérlegelve a bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

A végzés nem végleges - írta a Miskolci Törvényszék.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában