Rablás

2023.05.30. 17:37

Bíróság előtt kell felelnie tettéért a bogácsi rablás fiatalkorú gyanúsítottjának

Letartóztatásban a bogácsi rablás fiatalkorú gyanúsítottja.

Illusztráció

Fotó: Nomad_Soul

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a fiatalkorú gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a rendelkezésre álló adatok szerint 2023. május 28-án az éjjeli órákban Bogácson leszólította a sértettet, akitől először cigarettát kért, majd amikor a sértett közölte, hogy nem dohányzik, és ezért nem tud neki cigarettát adni, a gyanúsított hátulról két alkalommal fejen ütötte, amitől a sértett a földre esett. Ekkor a gyanúsított elvette a sértett pénztárcáját, és abból kivett kb. 23.000 forintot, majd a pénzzel távozott a helyszínről.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Rablással gyanúsíthatják meg

A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, a várható büntetés mértékére, mely 5 évig terjedő szabadságvesztés, valamint a fiatalkorú azon személyi körülményeire figyelemmel, miszerint a gyermeknevelő intézetben történő ideiglenes elhelyezése óta folyamatosan szökésben van, fennáll a szökés-elrejtőzés veszélye. Emellett alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított a sértett megfélemlítésével vagy más módon a bizonyítási eljárást meghiúsítaná vagy veszélyeztetné. Mindezeken túl a gyanúsítottal szemben több büntetőeljárás van folyamatban, ezért alappal feltehető, hogy a létfenntartásához szükséges anyagi javakat bűncselekmények elkövetése útján biztosítja, így a bűnismétlés reális veszélye is megállapítható.

A bíróság mindezekre figyelemmel egy hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását.

A végzés nem végleges, ellene a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be - tudta meg a boon.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában