Kegyetlenség

2023.03.13. 10:30

Brutális: Két tinédzser verte halálra a borsodi gátőrt

Amikor meglátták, hogy rendőr és mentőautók közelednek a holttestet behúzták az erdőbe, faágakkal, levelekkel betakarva elrejtették.

ÉM

Kifejezetten a fejét támadták az idős embernek

Forrás: Shuttertstock

Fotó: Bits And Splits

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy 14 éves és egy 17 éves fiatalkorú férfi ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, kifosztás bűntette és jármű önkényes elvétele bűntette miatt. 

A vádirat szerint a két fiatal 2021. szeptember közepén egy borsodi kistelepülésen lévő halastó tisztítási munkálataiban segédkeztek egy 77 éves gátőrrel együtt. Az idős férfi a gépjárművével szállította a fadarabokat.  

A fiatalok a férfi engedélye nélkül elvitték az autót, amivel egy kukoricatáblában elakadtak. Amikor a gátőr ezért felelősségre vonta őket, és közölte velük, hogy értesíteni fogja a rendőrséget, az egyik fiatal hátba rúgta, amitől a férfi földre esett, míg a másik ököllel fejen ütötte.

Védekezni próbált 

A gátőr a földről felvett egy fadarabot, és az őt megütő fiatalt fejen ütötte, erre a támadók is fadarabokat vettek magukhoz és azzal testszerte ütlegelték a 77 éves embert. Egyikük kijelentette, hogy meg kell ölni. Amikor abbahagyták a bántalmazást, a férfi felállt a földről és vérző fejjel menekülni próbált előlük. Egy, a tó környékén közlekedő személygépkocsit megállított, és a vezetőtől azt kérte, hogy vigye el. A két fiatal azonban odament az autóhoz, azt mondták a sofőrnek, hogy az öreg erősen ittas állapotú, nyugodtan menjen el, majd ők segítenek neki.  

Ezután tovább ütlegelték, és a férfi a bántalmazások következtében a helyszínen elhalálozott.

Letartóztatásban vannak 

Az egyik fiú a nadrág zsebéből elvette az autó indítókulcsát. Amikor meglátták, hogy rendőr és mentőautók közelednek a helyszínhez, visszamentek a holttesthez és azt az erdőbe behúzva, faágakkal, levelekkel betakarva elrejtették.    

Az ügyészség a büntetlen előéletű, letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy az idősebbik vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában