Vádemelés

2023.02.14. 09:30

Közel egy tonna hulladékot pakoltak le illegálisan

Vádat emelt a Mezőkövesdi Járási Ügyészség három férfi ellen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt. Az illetők 120 ezer forint ellenében vállalták egy családi házból származó hulladékok elszállítását.

BOON

Fotónk illusztráció

Fotó: Unger Tamás

Utánfutóval, több fordulóval Mezőkövesd és Bogács külterületén szőlőültetvények mellé, víztározó területére illegálisan pakolták le a közel egy tonna mennyiségű hulladékot.

Valaki felgyújtotta

A vádirat szerint a vádlottak hozzátartozói viszonyban vannak, apa és fiai. 2022. június közepén 120 ezer forintért vállalták egy bogácsi családi házból származó hulladék elszállítását. Ruhaneműkről, bútorokról, papírról, műanyag, háztartásban használatos tárgyakról és lombhulladékról volt szó.

A vádlottak utánfutóval többször fordultak és az első körben 650 kilogramm súlyú hulladékot több halomba rakva pakoltak le Bogács külterületén. Többször feltöltötték még az utánfutót, és ezután Mezőkövesd külterületén egy víztározóhoz, illetve szőlőültetvények mellé vittek 150 kilogramm súlyú hulladékot. Az utolsó fordulóval a fennmaradt mintegy két köbméter hulladékot Bogács egyik utcájába, az árokba borították, azt még aznap ismeretlen személy felgyújtotta.

Pénzbüntetés az indítvány

A vádlottak hulladéktárolás céljára, hatóság által nem engedélyezett helyekre szállították az összességében több mint 16 köbméter hulladékot – ez jelentős mennyiségnek minősül.

Az ügyészség a vádlottak közül a két büntetlen és az egy büntetett előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben pénzbüntetést indítványozott.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában