Garázda

2023.01.20. 10:44

Ököllel vágta arcon a miskolci rendőrt

Vádat emelt a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt két férfi ellen a Miskolci Járásbíróságon.

ÉM

A vádirat szerint 2022. április 2-án, éjszaka, csendháborításról szóló bejelentés miatt hét rendőr jelent meg egy miskolci ingatlannál, ahol egy nagyobb társaság szórakozott. A rendőrök intézkedtek a házigazdával szemben, eközben az egyik ittas férfi felindulva szidalmazni kezdte a rendőröket, és az intézkedés akadályozása céljából többször bántalmazással fenyegette őket, majd ütésre emelt kézzel feléjük indult.

A rendőrök a 36 éves férfival szemben könnyfakasztó gázt használtak, majd testi kényszer és bilincs alkalmazásával ellenállását megtörve megkezdték az előállítását. Ennek során a férfi szintén ittas állapotban lévő bátyja kirohant az utcára, és a rendőröket bántalmazással fenyegetve verekedésre hívta ki őket. A rendőrök felszólították a 49 éves férfit, hogy magatartásával hagyjon fel, egyúttal közölték vele, hogy cselekménye miatt őt is előállítják.

Úgy tett, mintha engedné magát 

A férfi a rendőri utasítások végrehajtását megkezdte, és leengedett kézzel megfordult, amikor azonban a megbilincselése céljából a rendőr a közelébe lépett, hirtelen mozdulattal visszafordult és ököllel megütötte a hivatalos személy arcát. Ezután támadó testhelyzetet vett fel és ismételten megfenyegette a rendőröket, akik rendőrbot és testi kényszer alkalmazásával törték meg az ellenállását. A támadás következtében a rendőr törzsőrmester zúzódásos, 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett. 

Az elkövetők közül, a rendőrt megütő férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, míg öccse tagadja azt. A nyomozó ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy amennyiben a vádlottak az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismerik, a bíróság ítélje az elkövetőket – akik közül a fiatalabb férfi többszörösen büntetett előéletű – 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában