Könnyfakasztó gázt is bevetettek a rendőrök

2022.04.04. 17:58

Borsodi testvérek támadtak a rendőrökre Miskolcon

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vasárnap gyanúsítottként hallgatta ki az őrizetben lévő két férfit, és hétfőn indítványozta letartóztatásukat a Debreceni Járásbíróságon.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

2022. április 2-án éjszaka csendháborításról szóló bejelentés miatt hét rendőr jelent meg egy miskolci ingatlannál, ahol egy nagyobb társaság szórakozott. A rendőrök intézkedtek a házigazdával szemben, eközben az egyik férfi felindulva szidta a rendőröket, és az intézkedés akadályozása céljából többször bántalmazással fenyegette őket, majd ütésre emelt kézzel feléjük indult.

 

A rendőrök a 36 éves férfival szemben könnyfakasztó gázt használtak, majd testi kényszer és bilincs alkalmazásával ellenállását megtörve megkezdték az előállítását. Ennek során a férfi bátyja is kirohant az utcára, és a rendőröket bántalmazással fenyegetve verekedésre hívta ki. A rendőrök felszólították a 49 éves férfit, hogy magatartásával hagyjon fel, egyúttal közölték vele, hogy cselekménye miatt őt is előállítják. A férfi az utasítások végrehajtását megkezdte, leengedett kézzel megfordult, amikor azonban a rendőr meg akarta bilincselni, ököllel megütötte a hivatalos személy arcát. Ezután támadó állásba helyezkedett és ismételten megfenyegette a rendőröket, akik rendőrbot és testi kényszer alkalmazásával törték meg az ellenállását.

 

A regionális nyomozó ügyészség elrendelte a büntetett előéletű elkövetők őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki a két férfit, akik mindketten panaszt jelentettek be a megalapozott gyanú közlése ellen. Az ügyészség hétfőn indítványt tett a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye miatt a gyanúsítottak letartóztatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában