Hajánál fogva vonszolta

2023.01.17. 12:28

Elítélhetik a szomolyai idős kézművesházaspár brutális bántalmazóját

Nyilvános ülést tart a Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa szerdán annak a vádlottnak az ügyében, aki vásárlás szándékát keltve pénzt követelt és hosszasan bántalmazta a sértetteket egy szomolyai kézműves üzletben.

ÉM

Forrás: Shutterstock

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint az ittas vádlott 2021. január 30-án dél körül becsengetett a kézműves termékek árusításával foglalkozó idős sértettek házába azzal az ürüggyel, hogy lekvárt szeretne vásárolni. A sértett nővel kezdett beszélgetni, majd váratlanul agresszívvá vált, belerúgott az asszonyba, megragadta a haját és pénzt követelt tőle, majd perceken át testszerte ütötte és rugdosta, követelve, hogy mondja meg, hol tartja a pénzt.

Mivel a sértett a pénz átadását megtagadta, a vádlott a hajánál fogva az emeleti szobába vonszolta, ahol az idős, mozgásában korlátozott sértett férfi pihent. A vádlott a férfitól is pénzt követelt, azonban ő is azt válaszolta, hogy nincs pénzük otthon. A vádlott dühében a földre rántotta az idős férfit és többször belerúgott. Később ismét a nőre támadt, ököllel és tenyérrel többször megütötte, kitépte a füléből a fülbevalóját, átkutatta a táskáját, azonban pénzt továbbra sem talált. Ekkor egy 30 cm hosszúságú kést vett magához, melyet a kezében tartva ismét pénzt követelt. Távozása előtt azzal fenyegette meg a nőt, hogy ha bejelentést tesz a rendőrségen, este visszamegy, és feldarabolja, megöli mindkettőjüket.

A Mezőkövesdi Járásbíróság a vádlottat felfegyverkezve, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérlete és kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt 8 év 6 hónap szabadságvesztésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélettel szemben a terhelt és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítéséért fellebbezett.

A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint akár az eljárás befejezése is várható a szerdai ülésen.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában