Lebukott

2023.01.27. 10:01

Bosszú! Hamisan vádolta meg volt élettársát a mezőkövesdi nő

A vádlott nő feljelentésében azt állította, hogy kapcsolatuk megszakadását követően volt élettársa rendszeresen bántalmazta.

ÉM

Fotó: Shutterstock

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntette miatt emelt vádat egy nővel szemben, aki a vád szerint bosszúból tett valótlan rendőrségi feljelentést a volt élettársa ellen a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságon. A vádlott nő feljelentésében azt állította, hogy kapcsolatuk megszakadását és külön költözésüket követően, a volt élettársa rendszeresen felkereste őt a mezőkövesdi lakásán, ahol többször bántalmazta és különböző dolgok után kutatott - tudta meg a Borsod Online.

A vádlott állítása szerint, az egyik ilyen alkalommal a férfi pénzt követelt tőle, majd miután ő nem adott, a volt élettársa 125 ezer forintot erőszakot alkalmazva vett el tőle.

Megtört a tanúkihallgatáson 

A vádlott feljelentése alapján a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság rablás bűntette miatt nyomozást rendelt el, melynek keretében az asszony volt élettársát gyanúsítottként hallgatták ki, azonban a férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A férfi állításait, miszerint nem történt bűncselekmény, több tanú is alátámasztotta, a nő azonban ennek ellenére is kitartott valótlan állításai mellett. Végül a vádlott a nyilatkozatait egyértelműen cáfoló bizonyítékok hatására, folytatólagos tanúkihallgatása során feltárta, hogy a feljelentésében foglaltak nem feleltek meg a valóságnak. Cselekményének indokaként előadta, hogy haragudott a volt élettársára és ezért vádolta meg hamisan a férfit a hatóság előtt. 

A nyomozó hatóság a férfi ellen rablás bűntette miatt indult nyomozást végül bűncselekmény hiányában megszüntette. Az ügyészség a nővel szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában