Lakástűz az Avason

2023.01.01. 13:26

Amikor egy élet munkája lesz a tűz martaléka (frissítve!)

Feltehetőleg egy bedobott tűzijáték okozott tüzet szilveszter este Miskolcon. A lakás teljesen kiégett.

Fotó: Bujdos Tibor

Este fél nyolc körül feltehetőleg egy erkélyre esett tűzijáték miatt gyulladt ki és vált lakhatatlanná egy harmadik emeleti lakás a Középszer 13. számú házában. A tűzoltók rövid időn belül megfékezték a lángokat, ezalatt negyven lakónak kellett átmenetileg elhagynia az épületet. - A városi hivatásos tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral oltották el a tüzet – nyilatkozta Rinyu Zsuzsanna, a megyei katasztrófavédelem sajtósa. A lakóknak éjszaka melegedő autóbuszt is biztosítottak, majd visszatérhettek otthonaikba. A tűzzel érintett lakás lakhatatlanná vált, a három lakó rokonokhoz került, öt ember szenvedett füstmérgezést.

Korábbi tudósításunkat ITT olvashatja.

Több embert kórházba szállítottak füstmérgezés gyanújával. Köztük azt az elsőként kiérkező rendőrt is, aki a felsőbb emeletről egy 1 hónapos és ötéves gyermeket kísért le édesanyjukkal együtt a felsőbb emeletről.

- Három mentő érkezett a helyszínre, és összesen öt embert szállítottunk kórházba – nyilatkozta szekesztőségünknek Leskó Diána, az Országos Mentőszolgálat régiós kommunikációs munkatársa. Egy négytagú családot és egy mentésben résztvevő rendőrt vittek megfigyelésre kórházba könnyebb, füstmérgezéses tünetekkel, erősítette meg Leskó Diánna.

- Itt voltam, amikor kiérkeztek a tűzoltók és a rendőrök – mondta az egyik lakó. - Akkor is sírtam, nehogy valakinek baja legyen! Most pedig nézze meg – mutat az ablakon kidobott, elszenesedett dolgokra - , egy élet munkája lett a tűz martaléka! - Arra lettünk figyelmesek szombat este a szemközti házból, hogy kijöttek a tűzoltók, a rendőrök és a mentők is – mondta Koczánné Kundrát Kinga, aki vasárnap a kutyáját sétáltatta. Mindenki erről beszél – tette hozzá.

A lakás teljesen kiégett. Úgy tudjuk, egy édesanya lakott ott 3 gyermekével, akik a tűz ideje alatt nem voltak otthon. A lépcsőház vasárnap is füstszagú, helyenként koromfekete.

A fölöttük lakóknál kitörték az ablakot a tűzoltók. Ez a rendes eljárás, hiszen este fél 8 után nem kockáztathatják meg, hogy egy ekkora füstben valaki ottmarad, ahol nem reagáltak a füstben érintettek, ott így mentettek a tűzoltók. - Még most jöttünk haza, mert éjszaka nem maradhattunk itt – mondta Kozma Edina, aki családjával együtt nem sokkal a lángok kitörése után ért haza még szombaton este. A gyerekei a Facebookon látták meg, hogy ég az alattuk lakó otthona. - Azonnal hívtak minket telefonon, de akkor már itt voltunk. A harmadikon, alattunk az erkély gyulladt ki, most pedig mindenhol áll a korom. Fűtés és meleg víz sincs, csak áram van, szellőztetünk és a takarítunk – tette hozzá a családanya, akik az elkövetkező napokban – sok érintettel közösen – a biztosítóval is felveszi majd a kapcsolatot.

A város is segít

- Egyelőre az érintett család még nem kért segítséget a városházától, de a családsegítőn keresztül hétfőn felveszik velük hivatalosan is kapcsolatot – nyilatkozta szerkesztőségünknek Szántó Rita, a városháza szóvivője. Hozzátette, hogy természetesen minden segítséget megadnak nekik a szükséglakástól kezdve, és az Újrahasznosítási Központon keresztül akár bútorokat is kaphatnak.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában