Merészség

2022.12.18. 08:50

Jogsi nélkül vezetett a borsodi férfi

Korábban részegen vezetett, két és fél évre vonták vissza vezetői engedélyét.

ÉM

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a férfire a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság 2021. július 21-én jogerős büntetővégzésével ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt 220 ezer forint pénzbüntetést szabott ki és 2 év 6 hónapra eltiltotta a közúti járművek vezetésétől. A  büntetővégzést 2021. július 12-én szabályszerűen kézbesítették neki.  

A férfi ennek ellenére 2022. október 7-én az általa vezetett személygépkocsival a Mezőkövesd és Andornaktálya közötti útszakaszon úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt és a  gépjármű vezetésére jogosító vezetői engedéllyel nem rendelkezett. A jogsi nékül autózó férfit a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság járőrei fülelték le.  

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést és járművezetéstől eltiltást indítványozott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában