Különös kegyetlenség

2022.12.13. 16:29

Ennyi év után szabadulhat a sályi gyilkos

Rárúgta az ajtót a nőre, majd egy fél méter hosszú fa karóval többször fejen ütötte.

ÉM

52290574

A férfi 2020. január 29-én napközben alkoholt fogyasztott, de elfogyott a pénze, ezért elhatározta, hogy elmegy nőismerőséhez pénzszerzés érdekében, azt ígérve neki, hogy a tartozását később ledolgozza. Elhatározásának megfelelően a férfi 19 óra körül bekopogott a nő sályi otthonába, pénzt kért tőle, a nő azonban elküldte és az ajtót kulcsra zárta. 
Mivel a férfi mindenképpen pénzhez akart jutni, visszafordult és berúgta az ajtót, majd az előszobába érve a nőre támadt és az asszonyt egy 4-5 centiméter átmérőjű, mintegy fél méter hosszú fa karóval többször fejen ütötte olyan erővel, hogy a karó több darabra tört. Az ütések hatására a nő a padlóra zuhant. 

A férfi a magatehetetlen sértett ujjain lévő három aranygyűrűt lehúzta, majd távozott a lakásból és az ékszereket útközben értékesítette. A kapott pénzből alkoholt és cigarettát vásárolt. A sértett asszony koponyasérülései miatt a helyszínen meghalt.

Harminc év múlva szabadulhat 

A bíróság a vádlottat nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért életfogytig tartó szabadságvesztésre, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A férfi legkorábban 30 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra. 

A törvényszék a büntetés-kiszabás során enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerő vallomását, míg súlyosító körülményként esett latba többszörösen büntetett előélete, az idős, védekezésre csekélyebb mértékben képes sértett sérelmére történt elkövetés, illetve az, hogy a férfi cselekményét felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el. 

Az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezést jelentett be.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában