Kiszűrték őket

2022.12.08. 11:15

Elképesztően sokan vezetnek ittasan

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai húsz ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az előző héten, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

Fotó: Paul Biryukov

A rendőrök az téli hónapokban is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas, illetve bódult vezetők kiszűrésére, mivel akik így vesznek részt a forgalomban, azok magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. Hangsúlyozni kell, hogy az ittas állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után - számolt be az utakon tapasztaltakról a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

A megye útjain 2022. november 28-a és december 4-e között 93 közúti közlekedési baleset történt. A járőrök az adott időszakban 20 ittas állapotban a volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított hatósági eljárások folyamatban vannak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy akik ittasan, vagy bódultan járművet vezetnek, elfogadhatatlan kockázatot vállalnak, és mások életét is veszélyeztetik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában