Baleset

2022.12.12. 13:17

Autós sodort el egy nőt a járdán Pácinban

A gyalogos előreláthatóan nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy férfi autójával 2022. december 12-én a reggeli órákban Pácin belterületén közlekedett. A sofőr az elsődleges információk szerint nem az út és látásviszonyoknak megfelelően haladt a vizes, havas úton és megcsúszott, majd a járdán egy szabályosan közlekedő gyalogost elsodort. Az asszony a baleset következtében könnyű sérülést szenvedett. A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

A baleseti statisztikai adatok és az elmúlt évek rendőri tapasztalatai egyértelműen azt mutatják, hogy őszi és téli hónapokban sajnálatos módon az autósok több gyalogost ütnek el a hazai utakon.

Ezekről az esetekről elmondható, hogy legtöbbször valamilyen emberi hiba áll a háttérben - gyorshajtás, elsőbbség meg nem adása, figyelmetlenség - és ez egyben azt is jelenti, hogy ezek a többnyire súlyos balesetek szabálykövető magatartással megelőzhetők! – írja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában