Ököllel ütötték a kiskorút

2022.09.14. 08:54

Kiraboltak minden nyugdíjast, aki az útjukba került

Idős emberekre és kiskorúakra szakosodott a miskolci rablópáros, fegyházba küldené őket az ügyészség.

ÉM

Fotó: Shutterstock

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 21 éves és egy 22 éves férfi ellen rablás bűntette, súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt. A páros Miskolc egyik hétvégi házas lakóövezetében egy hónapon belül, illetőleg egymást követő napokon időskorú emberekre támadtak és tőlük erőszakkal értéktárgyakat és készpénzt vettek el, valamint kiskorúakat is bántalmazva megkíséreltek kirabolni.

Buszmegállóban támadtak 

A vádirat szerint a vádlottak 2021. július közepén Miskolc egyik külterületi lakóövezetében odamentek az autóbuszmegállóban tartózkodó 83 éves férfihez, felszólították, hogy adja át a pénzét. Az idős ember közölte, hogy nincs pénz nála, ezért egyikük ököllel megütötte, ezután a földre került sértettről levették a hátizsákját, átkutatták a ruházatát, 80 ezer forintot vettek el tőle, valamint magukhoz vették a hátizsákot is. A megtámadott 8 napon túl gyógyuló felkarcsontficam sérülést szenvedett el.

2021. augusztus elején egy 78 éves férfira támadtak rá, földre rántották, tőle mintegy 8 ezer forint készpénzt, valamint kisebb értékű tárgyakat vettek el. Rá következő napon egy nőt támadtak meg, akit egyikük hátba ütött, így kihúzták a kezéből a táskáját, amiben 13 ezer forint készpénz volt, továbbá különböző tárgyak és személyi okmányok. A nő a vele történteket azonnal elmondta egy férfi ismerősének, aki felelősségre akarta vonni a vádlottakat, ők viszont őt is a földre lökték, mindketten megrugdosták, és a 2200 forintnyi készpénzét övtáskájával és abban lévő személyi okmányaival elvették tőle. A férfi 8 napon túl gyógyuló arccsonttörés sérülést szenvedett el.

Ököllel ütötték a kiskorút 

Ugyanezen a napon az esti órákban két kiskorú fiút és egy felnőtt korú férfit megállítottak, egy ház falához szorították őket és követelték az értékeiket. Az egyik kiskorút ököllel megütötték, a felnőtt férfit a vállán megrúgták, ez alkalommal nem jutottak pénzhez, mivel a sértettek elfutottak. A bántalmazott személyek 8 napon belüli sérüléseket szenvedtek el.

Egyikük különös visszaeső 

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű vádlottakkal szemben – akik közül az egyik vádlott különös visszaeső – fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában