Veszélyben

2022.09.14. 16:17

Kidőlt fákkal, elektromos eredetű lakástűzzel és feszültség alatt lévő járművel is megküzdenek

Áramhálózati veszélyhelyzetek kezelésére képezik a tűzoltásvezetőket az E.ON szigetvári tanpályáján.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

2022-ben augusztus végéig 266 elektromos eredetű tűznél kellett beavatkozniuk a katasztrófavédelem tűzoltóegységeinek. 

Az áramhálózati veszélyhelyzeteket demonstráló tan- és gyakorlópályán szeptember végéig az ország több mint négyszáz hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltójának gyakorlati képzése történik meg, ők a tűzoltási és műszaki mentési feladatokat életszerű helyzetben gyakorolhatják - írja a katasztrófavédelem oldalán.

A tűzoltók viharban elektromos vezetékre dőlt fák eltávolításához, munkagép okozta vezetékszakadás miatti beavatkozáshoz, a leszakadt vezeték miatt feszültség alá került jármű biztonságos megközelítéséhez, a benne rekedt ember mentéséhez, illetve egy égő épület áramhálózatról történő leválasztásához szükséges ismereteket kapnak. A kárhelyparancsnokok képzése kiterjed az áramütés elleni védelemre, gyakorolják a lehetséges oltási eljárásokat, és részletesen elemzik az előforduló hibalehetőségeket is.

A tűzoltók szimulált veszélyhelyzetekben, biztonságos körülmények között élhetik át a különböző helyzeteket, felkészülve egy éles bevetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában