Kanyarodási szabályok

2022.04.02. 18:54

Kisodródott a nedves útfelületű kanyarban

Több közlekedési baleset kiváltó oka a kanyarodási szabályok megsértése Borsod-Abaúj-Zemplén egyében is. Legutóbb egy kisbusz vezetője csúszott ki a nedves útfelületű kanyarban Sajópüspökinél.

Az elsődleges adatok szerint 2022. április 2-án 10 óra körül, a 25-ös számú főúton, Sajópüspöki külterületén egy kisbusz vezetője nem az útviszonyokhoz igazította a jármű sebességét, így a nedves útfelületű kanyarban megcsúszott, majd lesodródott az útról. A balesetben öten könnyen megsérültek - négy gyermek és egy felnőtt -, míg egy idősebb nő nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az Ózdi Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

 

Vegye be lassan! A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a napokban figyelmeztetést adott ki, a kanyarodási szabályok betartásának fontosságáról. A megye illetékességi területén ugyanis az elmúlt időszakban több olyan közúti közlekedési baleset is történt, melynek oka a kanyarodás szabályainak megsértése volt. A csapadékos időjárás során különösen fontos a körültekintő közlekedés minden tekintetben. A megye közútjain 2022 márciusáig 18 személyi sérüléssel járó baleset történt a kanyarodás szabályainak be nem tartása miatt, míg az elmúlt év ugyanezen időszakában 11 ilyen eset volt. Ezek a számok az anyagi kárral járó balesetek tekintetében is növekvő tendenciát mutatnak, azaz idén már 127 esetben történt az előbbi okra visszavezethető baleset, míg a tavalyi év márciusáig 110 baleset történt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában