Bírósági végzés

2021.12.14. 08:00

Milliókat loptak el az idős házaspártól

Rendőrnek és egészségügyi dolgozónak adták ki magukat.

ÉM

Fotó: Shutterstock

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben csalás és kifosztás bűntette miatt indult büntetőeljárás. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított társával együtt 2020 nyarától kezdődően – magukat rendőrnek, illetve egészségügyi dolgozónak kiadva – egy idős miskolci házaspár bizalmába férkőzött, és hamis indokkal egy gyógyszer beszerzésének ürügyén rábírták őket 200 ezer forint készpénz átadására. Egy másik alkalommal pedig elérték, hogy az idősek több mint másfél millió forint értékű megtakarításukat kivegyék és az összeget a lakásukban helyezzék el, amelyet a gyanúsított és társa – a sértettek figyelmét elterelve – további 700 ezer forinttal együtt eltulajdonított. 

A bíróság megítélése szerint a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve tartani kell attól is, hogy az eddig ismeretlen társával összebeszélne, vagy az időskorú sértett tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével a bizonyítás lefolytatását meghiúsítaná, megnehezítené. Reális annak a lehetősége is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el. A bíróság a fenti indokok miatt 2022. január 10. napjáig elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában