Súlyos testi sértés

2021.11.10. 11:59

Késsel és ráspollyal támadt egy férfira egy nő

Az Encsi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a 19 éves fiatal nővel szemben, aki késsel támadt egy férfira.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott 2020. év szilveszter napján, a déli órákban egy borsodi kistelepülésen lévő családi házban italozott egy társaságban. Ittassága okán szóváltásba keveredett egy férfival, amely odáig fajult, hogy elővett egy több mint 8 cm pengehosszúságú bicskát, és jobb vállán megszúrta, majd a kést azonnal eldobta – tájékoztatott honlapján az Ügyészség.

A vita és a nő indulatossága viszont nem szűnt meg, így újra rátámadt a férfira, a kezében egy 40 cm hosszúságú ráspollyal akarta fejen ütni. A sértett védekezett, elkapta a szerszámot és kivette a kezéből, ezzel akadályozta meg a további bántalmazást.

A sértett 8 napon belül gyógyuló szúrt sérülést szenvedett el, azonban ezzel összefüggésben 8 napon túl gyógyuló érzőideg sérülése is keletkezett, ami végtagi zsibbadást okozott.

Az ügyészség a büntetett előéletű – más ügyben letartóztatásban lévő – nővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában