tárgyalás

2020.09.05. 17:00

Megtöbbszörözhette a nő erejét az indulat

A szakértő szerint az idős nő fizikailag alkalmas lehetett arra, hogy halálra sebezze férjét.

Tóth Balázs

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Tárgyalást tartott a Miskolci Törvényszék szerdán annak az idős nőnek az ügyében, akit azzal vádolnak, hogy megölte férjét.

Dr. Jogg Zsolt, a megyei főügyészség szóvivője elmondta, a büntetőügy tárgya egy 2018. április közepi, miskolci eset, amikor a vád szerint az akkor 76. évében járó asszony 33 évi házasság utána férjét lakásuk fürdőszobájában puszta kézzel és egy felmosónyéllel olyan súlyosan bántalmazta, hogy a férfi elhalálozott.

A szerdai tárgyaláson orvos szakértői véleményt hallgattak meg arról, hogy az idős nő fizikálisan alkalmas volt-e a cselekmény kivitelezésére, ugyanis már akkor is küszködött betegségekkel. A szakértő szerint nem kizárható, hogy el tudta követni a vádbeli cselekményt, azaz több mint negyven ütést mért a sértettre, amelyből 26-28 a koponyát érte. Dr. Jogg Zsolt tájékoztatása szerint a szakértő nyilatkozott arról, hogy indulati cselekményről lévén szó, az indulat képes megtöbbszörözni az elkövető energiáit. A továbbiakban védői indítványra 2020 novemberében helyszíni tárgyalást tartanak a lakásban, hogy kiderüljön, a fürdőszoba mérete alkalmas volt-e ilyen cselekményre.

A helyszíni tárgyalást egyébként szerdán délelőtt tartották volna, de elmaradt, a délutáni, tárgyalótermit viszont meg tudták rendezni.

Dr. Jogg Zsolt elmondta, korábban készült már elmeorvosi szakértői vélemény, amely szerint a vádlottnál nem áll fenn korlátozottság, az asszony belátási képessége birtokában volt a cselekmény idején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában