lopás

2020.05.07. 12:30

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a „becsületes megtalálót”

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyben az elkövető megtalálóként jelentkezett a hatóságnál, miután meglátta a lopás miatt megjelent rendőrségi sajtófelhívást.

Így biztosan ne tartsa a táskájában a pénztárcáját, mert nagyon pórul járhat!

Forrás: ÉM

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy 31 éves sajókazai férfival szemben. A gyanúsított 2020. március 20-án 19 óra körül egy kazincbarcikai áruház egyik polcán őrizetlenül hagyott, és ottfelejtett női pénztárcát tulajdonított el. A tárcában személyes iratok, bankkártya, valamint készpénz volt. A rendőrök a bejelentést követően azonnal megkezdték az adatgyűjtést, az üzlet biztonsági kamerafelvételének elemzését, majd később a rendőrség internetes oldalán felhívást tetettek közzé, hogy keresik a pénzárcatolvajt.

A férfi még a felhívás megjelenésének napján 2020. április 8-án megjelent a rendőrségen, ahol közölte, hogy megtalálta, és visszaakarja adni a tárcát. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a tolvajt, akitől a pénztárcát lefoglalták, majd azt hiánytalanul átadták a tulajdonosának.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában