katasztrófavédelmi hírek

2020.03.17. 07:30

Az 11. hét jelentősebb káresetei – Katasztrófavédelem hírei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 199 alkalommal riasztották, amiből 122 tűzoltás volt.

Forrás: shutterstock/illusztráció

Mintegy háromszáz négyzetméteren égtek a megsemmisítésre váró anyagok Tiszaújváros ipari területén március 12-én. A tüzet a helyi létesítményi, valamint a tiszaújvárosi, a mezőcsáti, a miskolci, a mezőkövesdi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók oltották el. A munkálatokat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította, a káreset felszámolásában részt vett a Borsod-Abaúj-Zemplén és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katasztrófavédelmi mobil labor is. A város és a telephely területén végzett mérések nem mutattak ki egészségre ártalmas károsanyag-koncentrációt a levegőben, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Személyi sérülés nem történt.

Száraz növényzet égett egy elhagyatott telken, Encsen, a Szabadság úton március 15-én. Az eset során egy gázcsonk megrongálódott és a kiáramló gáz meggyulladt. A helyi és a gönci hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt, majd eloltották a tüzet. A munkálatok idejére két közeli lakóházból összesen tizenhárom embernek kellett távozni. A veszély megszüntetése után mindenki visszatérhetett az otthonába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában