Baleset

2019.11.26. 13:00

Hatalmas karambol miatt útlezárás, kerüljék az M3-ast!

Mezőkeresztes térségében teljes szélességében lezárták a rendőrök az autópálya Miskolc felé vezető oldalát.

Illusztráció

Egy nyerges vontató négy pályafenntartó autónak ütközött 2019. november 26-án 12 óra körül az M3-as autópálya 137-es kilométerénél, a Miskolc felé vezető oldalon.

Az egyik járműbe beszorult egy ember, akit a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók feszítővágóval emeltek ki. A helyszínre a társhatóságok is kiérkeztek.

Az érintett útszakaszon a mentés és a helyszínelés idejére a rendőrök teljes útlezárást rendeltek el. A sztrádáról lehajtani a mezőkövesdi lehajtónál lehet, és oda visszatérni a mezőkeresztesi felhajtónál tudnak.

Megsérültek

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője lapunkat a balesettel kapcsolatban lapunkat a következőről tájékoztatta:

Az M3-as autópályán, a Vásárosnamény felé vezető oldalon a 137-es kilométerszelvénynél, Mezőkeresztes térségében egy teherautó nekiütközött az emődi mérnökséghez tartozó, terelést biztosító nehézgépjármű ütközési energiaelnyelő berendezésének. A balesetben egy fő súlyos (burkolatjel festési munkát végző külső vállalkozó), két dolgozója pedig könnyű sérüléseket szenvedett, az anyagi kár jelentős valamennyi érintett járműben. A baleset pontos körülményeit a rendőrség vizsgálja.

– Ugyanakkor fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy pontosan az ilyen sajnálatos esetek miatt indítottuk el „Biztonságunk az Ön kezében van” kampányunkat. Kérjük a közlekedőket, hogy minden esetben a kihelyezett jelzéseknek, munkavégzéshez kapcsolódó tereléseknek megfelelően, az érvényben lévő sebességkorlátozásoknak megfelelően közlekedjenek, így a balesetek kialakulásának lehetősége is minimalizálható. Arra is kiemelten felhívjuk a figyelmet, hogy ha munkavégzés miatt gyorsforgalmi úton sávot vagy sávokat zárunk le, akkor időben kezdjék el a besorolást a megfelelő sávba (sávokba), ne hagyják az utolsó pillanatra az ilyen manővereket, melyek balesetveszélyesek mind a közlekedők, mind az ott dolgozókra nézve – hívta a fel a figyelmet az osztályvezető.

Leskó Diánától, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársától megtudtuk, hogy a mezőkeresztesi balesetnek egy súlyos sérültje van. Ő egy 45 éves magyar állampolgár, aki beszorult a kamionba. Onnan a katasztrófavédelem munkatársai szabadították ki. A sérültet mentőhelikopter szállította a miskolci kórházba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában