Kék hírek

2019.10.14. 16:00

Elfogta a család a betörőt Miskolcon

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája október 13-án egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint miskolci hétvégi házakba tört be, hogy onnan értékesíthető vagyontárgyakat hozzon el.

Horváth Imre

Illusztráció

A gyanúsított 2019. szeptember vége és október eleje között betört egy Miskolcon található hétvégi házba, ahonnan főként élelmiszereket és szerszámokat – fúrógépet, körfűrészt – hozott el. A következő alkalommal azonban az ingatlan tulajdonosai is otthon tartózkodtak és tetten érték a betörőt, miközben el akarta lopni a ház melléképületében tárolt húsvágó bárdot. A sértettek a rendőrök kiérkezéséig visszatartották a tolvajt.

A gyanúsítottal szemben lopás és lopás kísérlete miatt folyik eljárás. A bíróság álláspontja szerint a férfi rendezetlen életkörülményei arra engednek következtetni, hogy jelenléte az eljárási cselekményeken csak letartóztatással biztosítható. Ugyanakkor az sem zárható ki, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. Mindezen körülmények alapján a járásbíróság enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, a férfi letartóztatását rendelte el 2019. november 13-ig.

A bíróság döntése ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában