Rendőrségi hír

2019.08.14. 07:30

Minden ok nélkül támadt rá a mentőkre

Szidalmazta, leköpte és lökdöste a munkáját végző két mentődol­gozót.

Illusztráció

Fotó: Bujdos Tibor

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy 32 éves hajléktalan férfival szemben. A vádlott 2018. november 14-én 17 óra körüli időben, Tiszaújváros belvárosában erősen ittas állapotban, minden előzmény nélkül odament az Országos Mentőszolgálat két dolgozójához, akik egy közterületen rosszul lett és az utcán fekvő személyt láttak el. A férfi a munkájukat végző sértetteket előbb trágár kifejezések kíséretében szidalmazni kezdte, bár az nem derült ki, hogy mi a problémája.

Vagánykodott, megjárta

Többször leköpte a mentőket, majd a válluknál lökdöste mindkettőjüket, ezzel akadályozva is őket az ellátásban. Végül a közelben álló mentőautót vette célba, amelybe beült, és nem akart kiszállni, végül az egyik sértettnek sikerült kirángatnia. A vádlott cselekményével csak a rend­őrök kiérkezését követően hagyott fel. Az eljárás tárgyát képező bűncselekmény 1–5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A járási ügyészség vádiratában a többszörösen büntetett előéletű, különös visszaeső vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában