Kék hírek

2019.07.29. 15:00

Az ellenőrző bizottsági tag nyúlta le a pénzt

Csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége a vád.

Illusztráció

A vádlottat egy miskolci társasház az ellenőrző és számvizsgáló bizottság háromfős tagjai közé választotta közgyűlési ülésén, egyidejűleg felhatalmazta arra, hogy a társasházban mindennemű karbantartási munkálat koordinálását elvégezze. A vádlott azon indokkal, hogy a felújítási és a karbantartási munkálatokat ő koordinálja, 2017 február végétől október közepéig különböző időpontokban összesen 4 millió 840 ezer forintot vett fel a társasház számlájáról, hogy ezeket az összegeket a munkálatok elvégzésére fordítsa.

Ez azonban nem állt szándékában, a pénzt eltulajdonította. Tevékenységét leplezendő hamis tartalmú árajánlatot nyújtott be, valamint egy gazdasági társaság által kiállított 144 ezer forintról szóló számlát átjavított 1 millió 440 ezerre, és ezt benyújtotta a társasháznak, amelyet szerepeltetett a könyvelésében is. A villanyszerelési munkálatokról egy 590 ezer 550 forintos szintén hamis számlát szerepeltetett a könyvelésben.

A társasház közös képviselője a kárösszeg vonatkozásában polgári jogi igényt terjesztett elő. Az ügyészség a vádlottal szemben fegyházbüntetést, közügyektől eltiltást és a polgári jogi igény érdemi elbírálásával kártérítés megfizetésére kötelezést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában