Bűnügy

2019.06.20. 14:00

Vádat emeltek a férfi ellen, aki felgyújtotta cigándi haragosai házát

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emeltek vádat a kékcsei férfi ellen.

A rendőrség által az elfogáskor közzétett fotó

Forrás: police.hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen a középkorú kékcsei férfi ellen, aki 2018 nyarán kezdetben csak szóban fenyegette haragosait, majd bosszúból többeknek a házát, melléképületét is felgyújtotta.

A vádirati tényállás szerint a férfi 2018 májusában a lakókörnyezetében élő több személyt azzal fenyegetett meg, hogy megveri, megszurkálja őket, illetve a házukat rájuk gyújtja.

A rendőrség által az elfogáskor közzétett fotó

A férfi később erőszakosabbá vált, és a szóbeli fenyegetőzéseket tett követte. Először május végén a volt élettársa melléképületét gyújtotta fel, majd 2018 júniusában 3 egymást követő héten, éjjelenként belopódzott egyik haragosa ingatlanára, és bosszúból sorban felgyújtotta az ingatlanon lévő melléképületeket. Két faszerkezetű épület a tűz miatt teljesen megsemmisült, a harmadiknak pedig a bejárati ajtaja perzselődött meg.

Ugyanebben az időszakban a vádlott még két kékcsei és két cigándi ingatlanon is gyújtogatott. Ezekből két esetben olyan súlyos tüzet okozott, hogy a kiégett melléképületekről a tűz átterjedt a lakóházakra, amelyekben mozgásában erősen korlátozott idős emberek laktak, akik a tűz keletkezésekor aludtak. A tüzet nem észlelték, és a lakóházat önerejükből nem tudták volna elhagyni, ki kellett őket menekíteni. Mindkét esetben a kiérkező tűzoltók oltották el a tüzet, megakadályozva annak tovább terjedését. Az idős emberek élete közvetlen veszélyben volt.

A Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Főügyészség a férfit 2 rendbeli különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével 6 rendbeli rongálás vétségével, 4 rendbeli zaklatás vétségével, és 2 rendbeli magánlaksértés bűntettével vádolja. Amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, úgy az ügyészség vele szemben halmazati büntetésül 15 év fegyházbüntetés és 15 év közügyektől eltiltást kiszabását indítványozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában