Siker

2023.09.15. 15:54

Egy év után máris bővít a német cég Sárospatakon

Lerakták az SK-Preciziós Kft. új üzemcsarnokának alapkövét Sárospatakon. A német tulajdonú cég egy éve működik a zempléni városban, a mostani beruházás már a tervezett bővítéssorozat első lépése.

Bódisz Attila

Alapkőletétel

Fotó: BSZA

Az eseményen Klaus Schüssler, az SK-Preciziós Kft. ügyvezető igazgatója, tulajdonosa elmondta: először egy már létező üzemcsarnokot vásároltak meg. Az épületet felújították és 20 új CNC szerszámgépet telepítettek bele, valamint megvásárolták a szomszédos területet. Az eddigi sárospataki beruházásuk összértéke 3,5 millió euró. Az üzem jelenleg negyven embernek ad munkát - ismertette. 

Az ügyvezető a további tervekről szólva kifejtette: a szerszámtartó rendszereket gyártó, 1400 négyzetméteres új üzemcsarnok felépítésével a helyi beruházások mértéke meghaladja majd a hatmillió eurót és további húsz, vagyis összesen immár hatvan embert tudnak foglalkoztatni Patakon. Megemlítette azt is, hogy 2030-ra teljes cégszinten ötven százalékos árbevétel növekedést szeretnének elérni, amely Sárospatak tekintetében nemcsak újabb, világszínvonalú technológiák telepítését jelenti, hanem további munkahelyeket is. Kérdésünkre elmondta: az Európai Unió egész területére, valamint Kínába, Indiába és a világ számos területére eljutnak termékeik.

További két ütem

Dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője kifejtette: a tárgyalások kezdete óta nyomon követi és segíti a német vállalat első Németországon kívüli beruházásának létrejöttét. Úgy fogalmazott: ez a lépés emiatt egyformán történelmi jelentőségű a cég és a város életében is. A honatya felhívta a figyelmet arra, hogy a német anyavállalat több mint öt évtizede működik és piacvezető a saját területén, éppen ezért megbízható partner. Így látta ezt a kormány is, amikor támogatta a német-magyar gazdasági kapcsolatok területén kisebb léptékű, mégis fontos láncszemnek számító beruházást. A jó minőségű, kiszámítható munkahely nagy érték Zemplénben – közölte dr. Hörcsik Richárd hozzáfűzve: a cég tíz éven belül további két ütemben összesen tízezer négyzetméternyi üzemcsarnok építését tervezi Patakon és százas nagyságrendű munkahellyel számol. 

A beruházást a HIPA, vagyis a Nemzeti Befektetési Ügynökség 750 millió forinttal támogatja. Aros János, a város polgármestere megjegyezte: annak, hogy Sárospatak a térség kulturális, oktatási és idegenforgalmi központja lehet, a helyi kis- és középvállalkozások teremtik meg az alapjait. Hozzáfűzte: arra senki sem gondolt, hogy a cég ilyen gyorsan beváltja a bővítésre tett ígéreteit. Ráadásul az SK-Preciziós Kft. a visszajelzések alapján megbecsüli a dolgozóit, ami tovább növeli a céggel szembeni szimpátiát - mondta. A lerakott alapkőbe a különböző relikviák mellett a pénteki Észak-Magyarország egy példánya is belekerült. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!