"Megtelt"

2023.04.11. 07:00

Volt, akinek nagyon bejött az idei húsvét

Hogyan zárták az ünnepi hosszú hétvégét? Megyénkbeli szállásadókat kérdeztünk.

ÉM

A hosszú ünnepi hétvége idegenforgalmi szempontból legnagyobb attrakciója a térségben tagadhatatlanul a Matyó Húsvét volt

Fotó: Ádám János

A szallas.hu előrejelzése bejött, többen megvárták az utolsó pillanatokat a foglalásokkal. Megyénkbeli szállásadókat kérdeztünk: milyen volt a forgalom. Kivétel nélkül mindenki azt nyilatkozta a boon.hu-nak, hogy teltházzal üzemeltek és szinte az összes vendégéjszakát sikerült értékesíteniük. 

Az év hotele címet elnyert Hotel Bodrog Wellness & Elix Spa az ünnepi forgalomhoz méltó hosszúhétvégét zárt. „A húsvét a legfrekventáltabb ünnep az éven, az utazási kedv nagy a vendégekben. Akár melyik szállodával beszéltem, hasonló foglalási arányokról számolt be” – nyilatkozta portálunknak Bágyi Péter szállodaigazgató. Hozzátette: tapasztalata szerint a vendégek továbbra is a színvonalas és wellness szállodákat keresik, ahol programokban gazdagon pihenhetnek. 

Hasonló tapasztalatokat osztottak meg portálunkkal a Calimbra Wellness Hotelben is. „Nálunk ez nem számít jelentősnek, hiszen minden ünnepre ez a forgalom jellemző” – árulta el a miskolctapolcai szálloda munkatársa. Azt is elmondta, hogy a szallas.hu mérése releváns lehet, mert hozzájuk onnan nem nagyon érdekezett foglalás. „A tavalyi évhez képest valóban visszaesett a forgalom, de nem számottevően, aminek minden vendéglátó örül” – hangsúlyozta. 

A mezőkövesdi Hajnal Hotel Gyógyszállodában azt mondták portálunknak, hogy a tavalyi évhez képest ugyanolyan vendégforgalmat bonyolítottak le, mint a koronavírus-járvány előtti időszakban.

A szallas.hu, mint az egyik legnagyobb szállásközvetítő oldal korábban némi visszaesést jelzett a foglalásokkal kapcsolatban a hosszú hétvégére, azonban a szállodák nem tapasztalták ezt.
„Márciushoz képest annyi változás történt, hogy az látszik a legfrissebb adatokból: a mostani foglalások aránya 3 százalékkal elmarad a tavalyi évhez képest” – mondta korábban portálunk megkeresésére Kelemen Lili a szallas.hu sajtóreferense. „Az utolsó napokban is várható egy foglalási hullám, sokan bíznak az utolsó pillanatos akciókban” – mutatott rá. Hozzátette: a foglalások zöme a 2 és 3 éjszakás szállásoké, így a húsvéti 4 napos hosszú hétvége több vendégéjszakát tudnak értékesíteni a szállásadók. „Ilyenkor a hotel típusú szálláshelyek, több helyen tematikus gasztrokínálattal, tojás kereséssel vagy sztárfellépőkkel igyekeznek kedveskedni a vendégeknek” – hangsúlyozta.

Megyénkben továbbra is kiemelkedő Tokaj-Hegyalja, Miskolctapolca népszerűsége, bár ez utóbbi lekerült a top 10-es foglalási listáról, amelyet a szallas.hu portál tett közzé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!