Beruházás

2022.01.31. 11:00

Nagybefektető Alsózsolcán

Az Arnest Group több európai uniós vetélytárs közül választotta ki Magyarországot és Alsózsolcát befektetése helyszínéül.

szb

Fotó: Shutterstock

A kozmetikai vegyiparból ismert orosz Arnest Group épít aeroszolos dobozokat előállító és töltő gyárat az alsózsolcai ipari területen. Ezt jelentette be néhány nappal ezelőtt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Csöbör Katalin, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 1. számú választókerület országgyűlési képviselője, valamint Alexei Eduardovich Sagal, a befektető Arnest-csoport elnöke. A várhatóan 2023 tavaszára megépülő gyár még az év augusztusában megkezdi a termelést, 256 új munkahelyet létrehozva.

 

Fejlett infrastruktúra 

 

Alexei Eduardovich Sagal, az Arnest Group első embere elmondta, hogy egy 16 ezer négyzetméteres gyártóbázist alakítanak ki, ahol a legkorszerűbb és környezetvédő technológiával állítanak elő aeroszolos dobozokat, amelyeket – megrendelésre – különböző kozmetikai termékekkel meg is töltenek. Az évi 300 millió darabra tervezett üzemi kapacitás elegendő arra, hogy kiszolgálják a nyugat-európai megrendeléseket. Az Arnest Group egyébként az évi 16 milliárd darabos világszintű termelés mintegy 4 százalékát fedi le. Az elnök elmondása szerint több lehetséges európai helyszín közül választották Magyarországot és azon belül a Miskolc melletti Alsózsolcát. Fontos szempont volt a gazdasági és közlekedési infrastruktúra fejlettsége és a megfelelő potenciális szakembergárda megléte. 

 

Ötvennél több országba szállítanak termékeket, és partnereik között a legnagyobb nemzetközi cégek találhatók meg. Az európai piac is nagyon fontos számukra, és ezért akartak a kontinentális piac számára gyártóegységet kialakítani. Sok konkurens volt, de igen jó ajánlásokat kaptak, így választották Magyarországot és ezen belül Alsózsolcát. 

 

Egy rendkívül modern aeroszolt gyártó vállalat lesz, alumíniumflakonokat fognak előállítani a megrendelők igényei alapján. Ez lesz az egyik legmodernebb ilyen gyár Európában. A cég dolgozóit saját hatáskörben szeretnék kiképezni. A jövőbeni dolgozók a legmodernebb berendezésekkel fognak dolgozni. 

 

Az Arnest Group nagy figyelmet szentel a környezetvédelemnek. Különösen a karbonkibocsátás minimálisra csökkentése elsődleges szempont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!