Gazdaság

2020.11.05. 15:00

Két alelnököt adtunk az országos kamarának

Bihall Tamás és Kovács J. Attila újabb ciklusban segíti a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vezetését.

Szaniszló Bálint

2020.01.22. Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az MKT Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének elnöke. Fotó: Móricz-Sabján Simon

Fotó: Móricz-Sabján Simon

Ismét Parragh Lászlót választotta elnöknek a napokban a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) küldöttgyűlése, megbízatása a 2020–2024 közötti időszakra vonatkozik. Megyénk vállalkozói számára fontos hír, hogy – az országban egyedülálló módon – továbbra is a BOKIK adja az MKIK elnökségének két alelnökét: Bihall Tamást, aki a szakképzési ügyekért felel, és Kovács J. Attilát, aki a kézműves alelnöki tisztet tölti be.

Bihall Tamás az MKIK alelnökeként 1997 óta koordinálja a szakképzés munkáját, illetve az Oktatási és Szakképzési Kollégium tevékenységét, valamint 2012-től az MKIK Felsőoktatási Szakkollégiumának elnöke.

Kovács J. Attilát 2016-ban választották meg először az MKIK kézműipari alelnökévé, ez a mostani lesz a második ciklusa a köztestület országos elnökségében.

Válságkezelő javaslatok

Parragh László beszámolójában hangsúlyozta, a köztestület az elmúlt években sokat tett azért, hogy a magyar gazdaság sikereket tudott elérni, a koronavírus miatt előállt helyzetben pedig javaslataival járul hozzá a válság kezeléséhez, a kilábaláshoz. Elmondta, hogy a kamara aktívan részt vesz a gazdaságfejlesztésben, a szakképzés, a felnőttképzés, a felsőoktatás alakításában, a külgazdasági tevékenység erősítésében, a vállalati vitarendezésben, az európai uniós forrásokból finanszírozott projektek megvalósításában.

Kifejtette, hogy a gazdaságfejlesztés és érdekérvényesítés területén aktívan részt vettek a bérmegállapodás kidolgozásában, az európai uniós források felhasználásának előkészítésében.

(A borítóképen: Bihall Tamás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!