hatalmas fejlesztés

2020.10.09. 19:30

Nyolcszáz új munkahely Ózdon

A Wellis Zrt. a 800 munkahely mellett egy logisztikai központ építéséről is beszél.

Marosréti Ervin

Forrás: ÉM

A Wellis Magyarország Zrt. érkezik az esztendő végén kivonuló ABB ózdi üzemcsarnokába, a társaság a jövőben 800 munkahelyet fog biztosítani a településen. A hírt a fővárosban jelentették be, amelyet több hónapos egyeztetés, tárgyalássorozat előzött meg.

Több befektetőjelölt is szóba került a mögöttünk hagyott időszakban, közülük végül a Wellis Magyarország Zrt. vezetésének sikerült megállapodnia a kivonuló multinacionális cég menedzsmentjével. Így a jakuzzikat, medencéket, fürdőszobai kellékeket gyártó és forgalmazó cég használhatja tovább a sajóvárkonyi telephelyet.

A 800 új munkahely létrejöttét jelentő 8,5 milliárd forint értékű beruházás 3 milliárd forintos vissza nem térítendő kormányzati támogatással valósul meg.

– Ilyen horderejű bejelentést utoljára akkor tettünk, amikor a ’90-es évek végén a General Electric letelepedett Ózdon. A cég olyan fejlesztést hajtott végre, amely két évtizeden keresztül, az egyik zászlóshajóként meghatározta Ózd gazdasági életét – fogalmazott a képviselő-testület ülésén Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője. – A GE utódcége az ABB az év elején jelentette be, hogy kitelepül a városból, bezárja a gyárat, amely több mint ezer embernek adott megélhetést. A lakosságot sokkszerűen érte a bejelentés, hiszen ebben a pillanatban több ezer ember került létbizonytalanságba. Örömünkre szolgál, hogy a Wellis Ózdban gondolkodik.

Bizalom Ózd irányába

A Wellis Zrt. fürdőszobai szerelvények, szaniterek gyártásában, valamint olyan ellenáramú medencék, jakuzzik készítésében jeleskedik, amellyel az Egyesült Államokban, Európa bizonyos részein és itthon is jelentős sikereket könyvelhet el.

A cég most Ózdon egy 8,5 milliárdos beruházást hajt végre, amelyet a magyar állam 3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással segít.

– Ez a cég, amely Dabason megszokta a magas színvonalú munkavégzést, most bizalmat szavazott az ózdi emberek számára – folytatta Riz Gábor. – Az év végén betelepülnek az üres üzemcsarnokba, kiépítik a saját technológiájukat, közben pedig föl kell készíteniük a 800 dolgozót.

Az újonnan érkező cég az ABB épülete mellett további földterületet is kíván vásárolni a városban, ahol egy logisztikai központot épít majd fel.

– Ebben az önkormányzatnak van elévülhetetlen érdeme, hiszen az ABB és az ÓAM közé eső területet fel tudta ajánlani a Wellisnek, ahol egy raktárbázis, logisztikai központ létesül – tette hozzá Riz Gábor. – Az elmúlt időszakban nagyon sok tárgyalást folytattunk le, amely nem volt mindig látványos, sokan szkeptikusak voltak. Most azonban már látszik, hogy ez a munka igazi eredményre vezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!