Helyi gazdaság

2015.08.17. 12:32

Na, most épp ki dolgoztatja halálra az embereket?

Rémhíreket mindig hallani a különböző gyártósorokról és most egy újabb cég került feketelistára. Az utolsó szuszt is kipréselik az alkalmazottakból, akik a sor mellett zokognak.

Rémhíreket mindig hallani a különböző gyártósorokról és most egy újabb cég került feketelistára. Az utolsó szuszt is kipréselik az alkalmazottakból, akik a sor mellett zokognak. A New York Times több, mint 100 alkalmazottal készített interjút, hogy megtudják, valóban olyan borzalmas munkakörülményeket biztosít-e a világ legnagyobb online kereskedője, az Amazon. A korábbi marketingvezető, Bo Olson azt mondta, hogy nem tudott úgy kijönni a tárgyalóból, hogy ne látott volna egy felnőtt embert sírni a folyosón. Persze próbálják takarni az arcukat, de elég nyilvánvaló volt, hogy miért. Az érzelmi kitörések a sor mellett is mindennaposak voltak, állítólag nem volt olyan kolléga, aki ne pityeredett volna el. Az alkalmazottaknak heti 80 órát kell lehúzniuk Seattle-ben, a cég központjában.

A jelentés arról is beszámol, hogy a mellékhelyiségekbe egy gombot szereltek, ha takarítóra volt szükség, mert a vezetőség azzal is a hatékonyságot növelik, hogy a dolgozó nem indul el takarítót keresgélni. A műszakvezetők teljesen véletlenszerűen küldtek el embereket, hogy ezzel is éberségre ösztönözzék az embereket és félelmet idézzenek elő. Az Amazon egyelőre nem kívánta kommentálni a feltárt dolgokat. Ugyanakkor Nick Ciubotariu, egy alkalmazott a saját blogjában azt írta, hogy a cikk teljesen torz képet fest a vállalatról és a Times szenzációhajhászással próbál olvasókat szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!