Helyi gazdaság

2013.05.14. 15:05

Poslovni dnevnik: a Bricostore kivonul Horvátországból

Zágráb, 2013. május 14., kedd (MTI) - A Bricostore áruházlánc június végéig bezárja horvátországi üzleteit - írta a Poslovni dnevnik horvát üzleti napilap kedden.

Zágráb, 2013. május 14., kedd (MTI) - A Bricostore áruházlánc június végéig bezárja horvátországi üzleteit - írta a Poslovni dnevnik horvát üzleti napilap kedden.

A hírt a francia vállalat lapzártáig nem erősítette meg a horvát újságnak, amely azonban üzleti körökre hivatkozva azt írta: a Bricostore már értesítette beszerzőit, hogy bezárja az isztriai Pulában, a Zágráb melletti Sesvetében, valamint a dalmáciai Kastel Sucuracban lévő barkácsáruházait.

A francia tulajdonú cég egyelőre csak Facebook-oldalán jelentette be a távozást: "Igaz, hogy a Bricostore kivonul Horvátországból, a részletekről idejekorán értesülhetnek majd Facebook-oldalunkról is" - válaszolta a Poslovni dnevnik szerint a közösségi hálón a társaság oldalát működtető személy egy, a pulai áruház sorsát firtató kérdésre.

A Bricostore 2004-ben nyitotta meg első áruházát Dalmáciában, három évvel később adták át isztriai üzletét, tízezer négyzetméteres - legnagyobb horvátországi bevásárlóközpontja - pedig tavaly kezdte meg a működést a főváros külső kerületében.

A cég mintegy háromszáz embert foglalkoztat az Adria parti országban, horvátországi befektetéseinek értéke meghaladja a 460 millió kunát, (mintegy 18,4 milliárd forint) - derül ki a Poslovni dnevnik cikkéből.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!