Helyi gazdaság

2013.02.14. 12:09

MSZP: vizsgálják felül az állami cégvezetők prémiumait!

Budapest, 2013. február 14., csütörtök (MTI) - Az MSZP azt sürgeti, hogy a kormány vizsgálja felül az állami cégek vezetőinek kifizetett prémiumokat.

Budapest, 2013. február 14., csütörtök (MTI) - Az MSZP azt sürgeti, hogy a kormány vizsgálja felül az állami cégek vezetőinek kifizetett prémiumokat.Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: összesen négymilliárd forint prémiumot, illetve jutalmat kaptak állami cégvezetők a tavalyi munkájuk után.

Példaként hozta, hogy fejenként 30 millió forintnál több prémiumot vehetett fel Horváth Gergely Domonkos, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. decemberben távozó vezetője, Baji Csaba, a Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója és Baranyay László, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. első embere.

Az MSZP szóvivője ezt elfogadhatatlannak minősítette, mondván, hogy eközben az "Orbán-Matolcsy-csomag" miatt 850 milliárdos megszorítást szenvednek el az emberek, hiányzik a pénz az oktatásból, az önkormányzatoktól, a közmunkásoktól, a családi pótlék emeléshez.

Ráadásul - jegyezte meg Török Zsolt - a Fidesz korábban pofátlannak minősítette a kétmillió feletti jövedelmeket, az említett cégvezetők viszont kétmilliós havi fizetésükön felül kaptak több tízmilliós prémiumot.

A szocialisták most azt követelik, hogy a kormány vizsgálja felül a kifizetéseket.

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!