Helyi gazdaság

2010.09.25. 19:49

Nem biztos, hogy lakásukban maradhatnak a devizahitelesek - RTL Híradó

<p>Nem biztos, hogy a lakásukban maradhatnak azok a devizahitelesek, akik a Nemzeti Eszközkezelő Társaság segítségére szorulnak - hangzott el az RTL Híradóban. Rogán Antal fideszes politikus szerint elképzelhető, hogy azt a bajba jutott hitelest, aki egyedül él egy nagyobb lakásban, kisebb bérlakásba költöztetik.</p>

A Magyar Bankszövetség megszólaló elnöke, Erdei Tamás elmondta, százezer olyan devizahiteles van, akiről tudni lehet, hogy semmilyen körülmények között nem tudja visszafizetni hitelét.

Az ő számukra hozza létre a kormány a nemzeti eszközkezelőt, amely megvásárolja a bajba került hiteles lakását, aki visszabérelheti az államtól. De az is lehet, hogy akkor is költöznie kell, ha segítenek rajta.

Rogán Antal úgy fogalmazott: aki végső esetben a nemzeti eszközkezelőre szorul, annál nincs arra garancia, hogy saját lakását tarthatja meg. Lehetséges olyan eset, amikor valaki egyedül lakik egy 3 szobás lakásban, akkor a nemzeti eszközkezelő megmenti a fedelet a feje fölött, de át kell költöznie egy egyszobásba, a másikat meg megkapja egy olyan család, amelynek több gyerekkel kell megtalálnia a helyét a világban - mondta a fideszes politikus.

Elképzelhető tehát, hogy aki nem fizet, annak költöznie kell, mondjuk egy kisebb lakásba, de így is fedél marad a feje fölött. Döntés még nincs, az elképzelésről egyelőre nem lehet többet tudni, a Nemzetgazdasági Minisztérium október 15-ig dolgozza ki az eszközkezelő működésének részleteit.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik